Logo Universiteit Utrecht

Symposium middeleeuwse kunst, Zutphen, 5 juni 2015

De Middeleeuwen in Zutphen

Rond het jaar 900 beschikte Zutphen al over een Karolingische ringwal, maar de grootste bloei werd bereikt als Hanzestad aan het eind van de veertiende eeuw. De ligging aan de IJssel zorgde voor gunstige handelsroutes naar Scandinavië, Vlaanderen en het Rijnland. Het stadsbeeld wordt nog steeds bepaald door laatmiddeleeuwse kerken, huizen en stadsmuren. De Walburgiskerk is daarvan het meest tastbare bewijs, maar ook het Broederenklooster en de bijbehorende kerk getuigen van de middeleeuwse welvaart.

stadsmuurzutphen

 

omgeving van Zutphen:

Voor liefhebbers van middeleeuwse kunst is kasteel Huis Bergh, te ’s Heerenberg een absolute aanrader.

 

binnenstad Zutphen

De Zutphense binnenstad staat bekend om de vele speciaalzaken, gericht op mode, delicatessen, wijn en koffie. Regelmatig winnen Zutphense ondernemers prijzen met hun producten en service. Restaurant Schultenhues beschikt al jaren over een Michelin-ster.

 

overnachting

Het Hampshire Hotel Zutphen (tegenover de Walburgiskerk) biedt een aantrekkelijk tarief voor u als deelnemer aan het symposium:

Standaard 2-persoonskamer voor 2 personen: eur 92,50 voor 1 nacht; eur 169,- voor 2 nachten.

Standaard 2-persoonskamer voor 1 persoon: eur 77,50 voor 1 nacht; eur 139,- voor 2 nachten.

Prijzen zijn incl. ontbijt, excl. verblijfsbelasting. Reserveer uw overnachting onder vermelding van ‘symposium middeleeuwen’.